Friday, October 26, 2007

Stamfiske

På grunn av tekniske problemer har det ikke blitt oppdatert på siden vår, men nå er vi tilbake. Vi jobber fortsatt med å få bilder/video av utslipp av smolt i elva tidligere i år. Vi skal forsøke å få inn noe på siden ved anledning. Ellers har vi også sluppet ut ørret i vann i området i løpet av sommeren.

Nå er det imidlertid tid for stamfiske igjen. På grunn av lite vann i sidebekkene var det lite gunstig å gjøre som i fjor å gå med strøm. Men stamfisk må vi ha til klekkeriet. Så Gardar og Kristian tok stengene i egne hender - i elva. Og for et eldorado. Det koker med laks i elva om dagen. På 2,5 timer dro vi inn hele 23 laks!!!!!! Eventyrfiske kan vi kalle det - helt sikkert. I dag var det roligere, og det ble 3 laks, derav en vi slapp ut. Så nå samler vi dem i karene våre på klekkeriet, og forbereder arbeidet med å stryke dem. Så skal det bli mye yngel av det.
På bildet er Gardar i full sving med stanga ved klekkeriet. Den ene filmsnutten slipper han uti en liten sjøørret

Kristian med en laks som er tatt i felle lenger oppe i elva. På denne tas det prøve av både hjerne og skjell. Forskning er en svært viktig del av arbeidet med laks.

Kristian er stødig, og vet hva han gjør.






Så legges prøvene i konvolutt - akkurat som kripos etterforskere. Så sendes det til lab`en.




No comments: